Of all tales, impressions, & experiences, only Experiences are the key to success.

Friday, April 26, 2013

16th International Workshop - USA: KHLeuven studenten veroveren New York

The official note about the finals of the 16th International Workshop on my College's website :



Afgelopen dinsdag hebben drie internationale teams, allen geleid door studenten van ons departement Economisch Hoger Onderwijs, de eerste, tweede en erde plaats weten te veroveren tijdens de finale van een internationaal businessgame aan de universiteit van New York (NYIT).

De voorrondes van Bo-cash, het door een Duitse universiteit ontwikkelde businessgame, werden door studenten van maar liefst 10 verschillende nationaliteiten gespeeld in New Jersey. Daarbij werden onder de studenten 9 ondernemingen opgericht. Na 8 speelrondes werden de 4 teams die het meest winst wisten te maken uitgenodigd voor de finale in New York.

Tijdens die finale moesten de studenten het publiek, bestaande uit Amerikaanse professoren, coaches en medestudenten, overtuigen om in hun bedrijf te investeren. Het publiek speelde dus de rol van aandeelhouder. Uiteindelijk wist het team 'Memorykeepers' onder leiding van marketingstudent Benjamin Eysermans en lector Vera Vanhoucke het grootst aantal aandeelhouders te vergaren en daarmee de overwinning te behalen.

Pieterjan Spruyt en Evelien Plasqui, beiden eveneens Echo-studenten, leidden hun team naar respectievelijk de tweede en derde plaats.

Deelnemers van het winnend team: Markus (Duitsland), Evgeny (Rusland), Vera Vanhoucke (BelgiĆ«), Zineb (Verenigde Emiraten), Ludivine (Zwitserland), Emmi (Finland) en Benjamin Eysermans (BelgiĆ«)

No comments: